- MARTIN HOGEWEG                  AF                 GEDREVEN ANIMALIER

De inhoud van dit boek van en door Martin Hogeweg (1949, Aalten) zou je als een 'gewone' monografie kunnen zien. Maar voor hem zelf zijn de belangrijkste redenen voor het maken van dit boek, het tonen van de producten die hij, in de achter hem liggende periode en deels samen met zijn partner Roel van der Meer (1950, Rotterdam), gemaakt heeft. Om deze werken goed en zo volledig mogelijk te kunnen analyseren en de waarde ervan zo optimaal mogelijk te kunnen ervaren zijn achtergronden over zijn persoonlijkheid, karakter, milieu en zijn ontwikkeling als persoon in deze wereld relevant. Zij hebben zijn keuze in zowel vormgeving als inhoud bepaald.

De ontwikkeling van deze beeldende processen, in variatie en diepgang, is natuurlijk chronologisch gegaan. In de vormgeving van het boek heeft Martin er voor gekozen om deze chronologie om te keren.

De meeste aandacht krijgt het ruimtelijk, maar laatst gemaakte, werk van hem als animalier, geplaatst in het eerste deel. Verder in het boek, maar terugkijkend naar producten die door hem vóór deze ruimtelijke beelden gemaakt zijn, zul je de logica in zijn zeer persoonlijke ontwikkeling in de vormgeving, en dus ook de betekenis er van, kunnen herkennen. Ook al zijn er grote verschillen, onder andere door functie en vorm van een twee- of driedimensionaal werk, de gebruikte vormgeving kan door een goed waarnemer herkend worden als die van hand en hoofd van één en dezelfde persoon. De tussenliggende teksten zullen die indrukken in de meeste gevallen bevestigen en ondersteunen.

Het boek heeft een breedte van 31,5 cm en een hoogte van 22,5 cm en is ruim 3 cm dik. Gebonden met een harde kaft. Het telt 368 pagina's. De tekst beslaat een relatief klein deel zodat het voornamelijk een KIJK-boek is. De oplage is klein maar het formaat bijzonder en kostbaar in de productiekosten ruim € 100.- De verkoopprijs daarentegen is € 70.- en de verzendkosten € 7,50 totaal dus € 77,50.

Indien U geïnteresseerd bent in het boek en een exemplaar zou willen aanschaffen geef dan Uw gegevens door via het volgende formulier en verstuur dat dan via de mail.

AANMELDINGS-FORMULIER